Find den bedste og billigste a-kasse i 2020!

Så let skifter du a-kasse ⤵︎
 • Du tilmelder dig ved at udfylde formularen (klik "Bliv Medlem").
 • Er du allerede medlem af en anden a-kasse, opsiger de din aftale for dig og overfører din anciennitet.
 • Har du forudbetalt kontingent til din nuværende a-kasse, får du pengene returneret til din NEM-konto.
 • Du beholder naturligvis din anciennitet fra din gamle a-kasse.
0
brugere hjulpet af OffentligeYdelser.dk
Forsikring
Målgruppe
Tilvalg
Features

Søgeresultater i alt:

Udtalelser

Vores kunder siger
 • 5
  Jeg har længe gerne vil spare penge på min a-kasse og samtidig sikre mig via lønsikring, hvis jeg skulle blive ledig. Jeg fandt nemt en a-kasse der kunne tilbyde mig det hele til en meget bedre pris (spare ca. 4.300 kr. om året) og så var det utrolig nemt at skifte, og så har jeg beholdt min anciennitet
  Silas
  på 36 år
 • 5
  Jeg er i gang med min uddannelse og fandt en a-kasse som tilbød gratis medlemskab for studerende. Nu kan jeg undgå karenstid og få dagpenge fra første ledige dag efter endt uddannelse
  Kasper
  på 24 år

FAQ

Frequent Asked Questions

Kan jeg få dagpenge som udlænding?

Ja! Hvis du er medlem af en a-kasse og opfylder reglerne for dagpenge, så kan du modtage dagpenge. Men det betyder blandt andet at du skal have opholdstilladelse og arbejdstilladelse i Danmark.

Kan jeg altid skifte a-kasse?

Du kan altid skifte a-kasse og du vil bevare din anciennitet. Derfor behøver du ikke at frygte for din ret til dagpenge eller eventuelle efterlønsret. Reglerne er gældende for alle a-kasser.

Kan jeg få dagpenge, hvis jeg har et firma?

Har du været selvstændig, gælder der særlige regler. Her skal du have haft arbejde som lønmodtager i mindst 52 uger på fuld tid inden for de seneste 3 år eller du skal have drevet selvstændig virksomhed i mere end 30 timer om ugen i mindst 52 uger inden for de seneste tre år. Det sidste vurderer a-kassen på baggrund af omsætningen i dit firma.

Samtidig gælder det, at du enten skal have lukket dit firma eller solgt det til en anden. Har din ægtefælle overtaget firmaet eller har denne sit eget firma, skal vedkommende også kunne dokumentere, at du ikke løser opgaver for firmaet. Det gøres via en særlig blanket, der udfyldes på tro og love.

Kan jeg tage dagpenge med til udlandet?

Man kan ikke tage sine dagpenge med til udlandet. Du kan i nogle tilfælde tage dine dagpenge med til EØS-lande samt Schweiz, hvis du søger arbejde under din rejse.

Hvad er lønsikring?

Mange a-kasser tilbyder også en særlig lønsikringsforsikring I samarbejde med et forsikringsselskab. Her betaler du et fast månedligt beløb til forsikringen ud over dit kontingent til a-kassen. Bliver du fyret, modtager du både dagpenge og får disse suppleret op med et nærmere aftalt beløb hver måned fra forsikringen. Udbetalingerne fortsætter i en periode fra 6-12 måneder efter du er blevet fyret.

Det kan være meget rart med en sådan forsikring, da din privatøkonomi ikke bliver så hårdt belastet, den første tid mens du er arbejdsløs. Prisen på forsikringen afhænger af, hvor stort et beløb du vil have udbetalt oven i dagpengene hver måned, samt hvor fyringstruet du er i dit fag. Det betyder, at det månedlige bidrag til forsikringen kan svinge mellem 100 og 1500 kroner om måneden. Så har du luft i økonomien til det, kan det være en god investering.

Du skal dog opfylde nogle krav, for at kunne tegne forsikringen. F.eks. skal du:

Være mellem 18 og 60 år

Være medlem af en a-kasse

Som minimum tjene 19.000 kr. om måneden

Oftest skal du også have betalt til forsikringen i 12 måneder, inden du kan få udbetalt penge fra den, hvis du bliver arbejdsløs – ganske som med dagpengene.

Hvilke krav skal jeg opfylde, for at være medlem af en a-kasse?

For at kunne blive medlem af en a-kasse, skal du være mellem 18 og 63 år og have bopæl og ophold i Danmark. Endvidere skal du være enten:

 • Lønmodtager
 • Selvstændig
 • Nyuddannet
 • Værnepligtig
 • Medlem af en kommunalbestyrelse
 • Medlem af folketinget

Du kan godt være f.eks. både lønmodtager og selvstændig, men du kan kun melde dig ind i a-kassen for en af delene. Har du dit eget firma – eventuelt som bierhverv – gælder der særlige regler for at for dagpenge. Derom senere.

Nogle a-kasser kræver endvidere, at du udøver et bestemt erhverv eller arbejder inden for et bestemt fagområde, for at du kan blive medlem.

Studerende og a-kasse?

Du kan ikke modtage dagpenge/uddannelsesstøtte samtidig med at du modtager SU. Du kan tit melde dig ind i en a-kasse gratis når du er studerende, hvilket er en rigtig god ide.

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du skal være medlem i mindst et år, for at få dagpenge. Det er derfor en god ide at blive medlem af en a-kasse så hurtigt som muligt.

Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse?

Selve indmeldelsen foregår meget enkelt ved, at du udfylder en formular på a-kassens hjemmeside eller downloader formularen, skriver den ud, udfylder den og sender den ind på gammeldags maner med posten. Du kan også ringe til a-kassen og bede dem sende en blanket eller tage forbi a-kassen og melde dig ind. Det absolut hurtigste er at klikke dig ind på a-kassen og udfylde indmeldelsesformularen online.

Indmeldelsen gælder fra det øjeblik, a-kassen modtager din indmeldelsesblanket. Godkender de dit medlemskab, skal du betale kontingent til dem hver måned fra indmeldelsestidspunktet. Enkelte a-kasser opkræver kontingentet kvartalsvis, men det er efterhånden en sjældenhed.

A-kasse deltidsforsikring

Fuldtidsforsikringen er den mest almindelige, men arbejder du maksimum 30 timer om ugen, har du mulighed for at blive deltidsforsikret. Det er billigere end at være fuldtidsforsikret, men betyder, at du kun modtager 2/3 af dagpengebeløbet, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Går du op i arbejdstid, så du arbejder mere end 30 timer om ugen, skal du give a-kassen besked. Det betyder godt nok, at du skal betale mere i kontingent, men så er du sikret fuldtidsforsikring, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs. På samme måde kan du skifte den anden vej, hvis du skulle gå så meget ned i tid, at du kommer under 30 timer om ugen.

A-kasse fuldtidsforsikring

Arbejder du 37 timer hver uge, skal du fuldtidsforsikres i a-kassen. Derved har du ret til fuld dagpengesats, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Hvad er en a-kasse?

A-kassen udbetaler dagpenge til deres medlemmer, hvis de bliver arbejdsløse. Beløbet er det samme, uanset hvilken a-kasse du vælger, men der kan være stor forskel på, hvor meget det koster at være medlem og hvor meget a-kassen gør for dig.

En a-kasse er din forsikring mod at stå uden indtægt, hvis du bliver arbejdsløs. Bliver du arbejdsløs, er du berettiget til at modtage dagpenge, hvis du har været medlem af en a-kasse i minimum et år og opfylder nogle særlige krav til at have været i arbejde, som vi kommer tilbage til lidt senere i artiklen.

Er du blevet arbejdsløs, har a-kassen endvidere pligt til at afholde regelmæssige vejledningssamtaler med dig og foretage indberetninger til Jobcenteret, der dokumenterer at du er aktivt jobsøgende.

Derudover står a-kassen for at udbetale feriedagpenge, orlovsydelse og efterløn – hvis du har været tilmeldt efterlønsordningen i de lovpligtige antal år.